MEDISCHE PEEL

Binnen de wereld van huidverzorging bestaan er diverse soorten peelings, variërend van oppervlakkige tot diepe peelings. Bij medische peelings maken we gebruik van vloeistoffen die onder andere glycolzuur, fruitzuur, trichloorazijnzuur, jessner of salicylzuur bevatten. Deze peelings hebben als doel om nieuwe huidcellen naar de oppervlakte te brengen, waardoor de huidstructuur verbetert en de kleur van de huid egaliseert. Het resultaat? Een frisse en jeugdige uitstraling van de huid.

Wil je direct een behandeling plannen?

HEB JE LAST VAN?

Acne

Mee-eters

Anti age

Fijne lijntjes

Pigmentatie 

Doffe huid

DEZE BEHANDELING WERKT GOED VOOR:

Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen in het kort gezegd. Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, azelinezuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen.

Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur wordt fijner als je het op verantwoorde wijze doet.

HOE GAAT EEN MEDISCHE PEEL BEHANDELING IN ZIJN WERK:

We beginnen altijd met het reinigen van je gezicht waarbij we ook meteen alle onzuiverheden verwijderen. Daarna brengen we een medische peeling aan zodat jouw huid weer gaat stralen! Deze peeling zorgt ervoor dat de bovenste huidlaag als het ware “oplost”, waardoor alle werkzame stoffen nog beter hun werk kunnen doen. Na afloop voorzien we je huid van SPF, zodat je beschermd bent tegen de zon.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig? 

Over het algemeen kun je elke drie tot zes weken een chemische peeling laten doen. Sommige peelings, zoals degene gericht op acné, kunnen om de twee weken gedaan worden (totdat je de gewenste resultaten bereikt hebt). Afhankelijk van het soort peeling verschilt dit de ene peeling kan vaker omdat die oppervlakkig is de diepere/sterke peelings zijn meer in kuur verband. 
Hoelang moet je wachten tussen de behandelingen door? 


3 tot 6 weken.

Wat kan ik na de behandeling doen?

Na de behandeling is de huid rood, voelt trekkerig aan en kan er een lichte zwelling optreden. Bij een diepe peeling ontstaat 1 tot 3 dagen na de behandeling afschilfering, trekkerigheid en droogheid. Dit kan gedurende 5 tot 10 dagen aanhouden. Tevens kan de roodheid een paar dagen aanhouden. Voor het beste zichtbare resultaat wordt de medische peeling altijd in combinatie met gepaste thuisproducten geadviseerd.
  • Bij elke peeling geldt dat uw huid tijdelijk gevoelig is voor UV-straling. Wij raden u daarom aan om zonlicht gedurende zes weken na de behandeling te vermijden.
  • Gebruik een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger om verbranding en pigmentvlekken te voorkomen. Herhaal dit elke twee uur.
  • Gebruik een tot twee weken geen scrub en producten met zuren.
  • Gebruik 24 uur geen make-up.
  • Epileer, wax, hars en scheer niet gedurende een tot twee weken.
  • Het is belangrijk om uw huid zoveel mogelijk met rust te laten. Bijvoorbeeld door bij het afdrogen niet teveel te wrijven maar liever te deppen.
  • Bij een branderig gevoel, roodheid en zwelling mag u thuis koelen met een coldpack met een schone theedoek eromheen.
  • Beperk warmte en water zoals de sauna, in bad gaan en zwemmen zoveel mogelijke tijdens uw herstel.
  • U mag uw huid de volgende ochtend voorzichtig insmeren met een hydraterende/kalmerende crème. Daaroverheen kunt u de zonnebrandcrème met factor 30 of hoger aanbrengen. 

TARIEVEN

Medische peel v.a. € 95